Projecten

Vastgoed

Misucasa

Misucasa is ontstaan vanuit de crisis op de woningmarkt en onze eigen negatieve ervaringen met makelaars. Evert-Jan Leij, de partner met wie Rob van Dijk Bizzfit heeft opgezet, kwam op het idee na een gesprek met Erik hierover. Evert-Jan heeft samen met partners van zijn bedrijf Concensus en Erik het concept uitgewerkt. Later zijn Elco & Dennis van der Geest toegetreden als samenwerkingspartners. Misucasa is een actieve website waar mensen zelf hun huis kunnen verkopen zonder makelaar. In razend tempo is het plan uitgewerkt tot een heel nieuwe manier van huizen verkopen, kopen, ruilen en verhuren middels een website.

2014 - heden

Zeedieren en aquaria

Internationale handel in zeeaquarium dieren

In samenwerking met Jarathana (de Lelystadse groothandel in aquariumvissen) en Bluelinked (het advies bureau van Marien bioloog Michael Laterveer) is een handel in zeevissen, koralen en levend steen ontstaan. Het doel van dit project is om een handel op te zetten in zeewater aquarium dieren waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. In de toekomst is het doel zelf vissen, koralen en levend steen te kweken, zodat deze minder uit zeeën en oceanen worden gehaald.

2014 - juni 2015

Op de markt brengen van een nieuw filtersysteem voor zeewater aquaria; het gepatenteerde Dymico systeem.

In samenwerking met Jarathana, EcoDeco en Coral Publications wordt er een nieuw filtersysteem voor zeewater aquaria ontwikkeld en op de markt gebracht. Op dit moment zitten we nog in de testfase van dit systeem. De doelstelling is om dit filtersysteem in 2015 op de markt te brengen.

2014 - heden

Vastgoed

Handel in vastgoed

In 2013 is gestart met de handel in vastgoed. We richten ons nu op het opknappen van eengezinswoningen die vervolgens weer voor verkoop op de markt worden gebracht. We werken hierbij samen met het bedrijf ‘Ingericht Succes’ van Mark van Zijl. In 2013 werd een huis op Herman Gorterhof in Uithoorn aangekocht en verbouwd. Begin 2014 is deze verkocht. In april 2014 werd een huis op de Tesselschadelaan aangekocht en verbouwd. Deze staat momenteel in de verkoop: funda

2013 - heden

Consultancy

Consultancy gezondheidszorg en vastgoed

De BV wordt regelmatig ingehuurd door verschillende bedrijven voor advies. Opdrachtgevers zijn o.a.:

2011 - heden

Initiatief

Oriëntatie op start groenbedrijf

Naast het samen ondernemen groeide ook de wens om in de privésfeer meer voor elkaar te kunnen zorgen. Dat resulteerde in het idee om een dubbele woning te gaan bouwen op de groene velden in Lelystad. Vanuit dat idee zijn we ons ook gaan oriënteren op het starten van een groenbedrijf op de Groene Velden en naar import van tuinproducten vanuit Bali. Dit woon/werkbedrijf is helaas niet gestart wegens het overlijden van Rob en het ziek worden van Erik van Dijk.

2010 - 2011

Uitgeverij

Uitgeverij Viveki

Door Manon van Dijk is uitgeverij Viveki opgestart. Viveki is een ideële uitgeverij met kwaliteitsboeken over Advaita Vedanta - een traditie van spiritueel onderwijs uit India (zie www.advaita.nl). De auteurs reiken kennis aan waarmee je een 'viveki', een wijs mens, kunt worden. Uitgeverij Viveki is in 2006 opgericht, aanvankelijk met als doel om boeken van haar Vedanta-leraar Swami Dayananda Saraswati (1930) in het Nederlands uit te brengen. Inmiddels hebben meer auteurs zich bij Viveki aangesloten en zijn zeven van Swami Dayananda’ s mooiste boeken verschenen: De onderwijstraditie van Advaita Vedanta, De Essentie van de Bhagavad Gita, Emotioneel Volwassen, Inleiding tot Vedanta, De Waarde van Waarden, Liefde Ontdekken en Purnamadah Purnamidam.

2010 - 2012

Wellness & Toerisme

The Hamsa Resort

Wegens gezondheidsredenen en de wens om zich wat meer terug te trekken hebben Rob en Willeke zich uiteindelijk in 2007 gevestigd in een prachtig huis op Bali. Ook zoon Rommert van Dijk en zijn vrouw Manon werden aangetrokken door de prachtige omgeving en hebben zich daar bij hen gevoegd. Samen is het idee ontstaan om een yoga resort te startten met een filosofische achtergrond. Rommert heeft dit prachtige resort gebouwd. Na het overlijden van Rob in 2011 heeft Erik van Dijk de leiding over het resort gekregen met als doel om het te verkopen. Het concept is veranderd naar een vakantie/wellness resort: The Hamsa. The Hamsa is een health & relaxation resort op Bali. Een Ayurvedische Spa, twee zwembaden, een yoga-platform en het restaurant zijn gebouwd op een prachtige berghelling met uitzicht over Noord-Bali en de Bali Zee. In 2013 is het resort verkocht, het draait nog steeds onder dezelfde naam. www.thehamsaresort.com

2011 - 2013

Fitness

BizzFit

Kort na het opstarten van KernGezond ging bij Rob van Dijk en mede-eigenaar Evert-Jan Leij het idee leven om fitness toegankelijk te maken voor iedereen. Het idee voor budgetfitness was ontstaan en in korte tijd werd Bizzfit geopend in het pand naast KernGezond. Voor een ongekend laag maandtarief konden mensen onbeperkt fitnessen in Lelystad. Kort daarop vond een enorme verandering plaats in de fitnessbranche in heel Nederland. Bizzfit breidde uit met meerdere vestigingen door heel Nederland en is uiteindelijk overgenomen door Health City en heet tegenwoordig Basic-fit.

2005 - 2008

Fysiotherapie

Gezondheidscentrum KernGezond

In 2003 gingen de praktijken van Rob en Willeke samen met het medisch fitnesscentrum van Evert-Jan Leij, en werd gezondheidscentrum KernGezond gestart. Onder hun begeleiding bouwde Erik van Dijk grote ervaring op, waarna hij het bedrijf in 2007 overnam. In 2009 werd Jesse Balsem mede-eigenaar en openden ze een tweede praktijk in Mijdrecht. In verband met arbeidsongeschiktheid heeft Erik zijn aandeel in het gezondheidscentrum in 2011 overgedaan aan Chris Bruijn en Jeroen Morssink die al langere tijd bij hem werkten.

2003 - 2011

de Fysiotherapeut

Fysiotherapie praktijk “Bos&Water” en “Praktijk van Dijk” voor manuele therapie. In 1978 startten Rob en Willeke van Dijk hun eerste fysiotherapie praktijk. De praktijk groeide gestaag en in 2003 is de praktijk uitgegroeid tot een groot gezondheidscentrum onder de naam KernGezond.

1978 - 2003